Τα νέα μας


Καινοτόμα προϊόντα, υγρό γυαλί ,χρώμα χαλκού, εφέ σκουριάς, τεχνοτροπίες, και άλλα πολλά συζητήθηκαν...
posted: 10 months ago


Καινοτόμα προϊόντα, υγρό γυαλί ,χρώμα χαλκού, εφέ σκουριάς, τεχνοτροπίες, και άλλα πολλά συζητήθηκαν στο περίπτερο της vermac kemichal στη medwood 2018!

Βαφή μετάλλου ή ξύλου με ακρυλικό μεταλλικό χρώμα σε αποχρώσεις χαλκού, μπρούτζου, αλουμινίου εφέ σκουριάς...
posted: 2 years ago


Βαφή μετάλλου ή ξύλου με ακρυλικό μεταλλικό χρώμα σε αποχρώσεις χαλκού, μπρούτζου, αλουμινίου εφέ σκουριάς και χρυσό.Η vermac σας προσφέρει βαφές μετάλλου σε οποιαδήποτε επιφάνεια για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.Τα βερνίκια μετάλλου δίνουν γρήγορες και οικονομικές λύσεις έναντι των επιμεταλλώσεων και της ηλεκτροστατικής βαφής διότι προσφέρουν ταχύ στέγνωμα, αντιχαρακτικό φινίρισμα και χιλιάδες αποχρώσεις.Ζητήστε το δικό σας custom χρώμα σε εποξειδικό αστάρι και ακρυλικό βερνικόχρωμα...


Η vermac είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το νέο δειγματολόγιο με 20 νέες βαφές νερού για...
posted: 2 years ago


Η vermac είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το νέο δειγματολόγιο με 20 νέες βαφές νερού για ξύλο δρύς, 8 βαφές σε ρουστίκ δρύς και 4 βαφές εφέ τσιμέντου. Οι βαφές νερού VR είναι ανεξίτηλες στην ηλιακή ακτινοβολία, παρέχουν βαθύ εμποτισμό και απλώνουν θαυμάσια. Η επιλογή των αποχρώσεων είναι αποτέλεσμα μιας σύνθετης έρευνας που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να διευκολύνει τον αρχιτέκτονα, διακοσμητή και ιδιώτη ώστε να επιλέξει τη βαφή νερού σύμφωνα με την τάση και τις δημοφιλέστερες χρωματικές διαθέσεις που επικρατούν στο χώρο της ξύλινης διακόσμησης.


Tι πρέπει να γνωρίζουμε για τη προστασία του ξύλου σε εξωτερικούς χώρους. Όπως γνωρίζουμε όλοι το ξύλο...
posted: 2 years agoTι πρέπει να γνωρίζουμε για τη προστασία του ξύλου σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως γνωρίζουμε όλοι το ξύλο είναι ένας "ζωντανός οργανισμός" και το αντιλαμβανόμαστε πολύ εύκολα αν παρατηρήσουμε τη συμπεριφορά του σε εξωτερικές κυρίως συνθήκες. Πολλές φορές ακούμε για τη συστολή και τη διαστολή του ξύλου και το λόγο που ξεφλουδίζουν τα βερνίκια όταν βρίσκεται εκτεθειμένο σε εξωτερικές συνθήκες.
Tι είναι λοιπόν το ξύλο και ποιες οι ιδιότητες του...Το ξύλο είναι ένας φυτικός συμπαγής ιστός που αποτελείται κυρίως απο ίνες κυταρρίνης, ημικυτταρίνη και λιγνίνη. Η κυτταρίνη είναι ένα σημαντικό δομικό συστατικό του πρωτογενούς κυτταρικού τοιχώματος των πράσινων φυτών.H διαστολή του ξύλου πραγματοποιείται όταν το ξύλο εκτίθεται σε υγρασία και λαμβάνει ένα ποσοστό αυτής λόγω της κυτταρικής δομής του και έτσι διογκώνεται. Αντίθετα όταν το ξύλο δέχεται αύξηση θερμοκρασίας αποβάλει την εσωτερική υγρασία και συστέλλεται. Το ξύλο χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια για την επιβίωση του,όπως με τη καύση του για θέρμανση,για καταφύγιο ακόμη και για εργαλεία ή είδη κυνηγιού. Εμπορικά ταξινομείται σε δύο κατηγορίες,τα μαλακά και τα σκληρά.Τα μαλακά προέρχονται από κωνοφόρα δέντρα (π.χ.πεύκο ή έλατο) και υπάρχουν και τα σκληρά με μεγαλύτερη πυκνότητα όπως δρύς,καρυδιά,ιρόκο, τικ κ.α.Τα ξύλα από διαφορετικά είδη έχουν διαφορετικά χρώματα ,διαφορετικές πυκνότητες και διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η Προστασία τόυ ξύλου με βερνίκια νερού η διαλυτικού
Ο λόγος που πρέπει να προστατέψουμε το ξύλο είναι γιατί πολλαπλασιάζουμε τα χρόνια ζωής του και έτσι εκτός απο τα χρήματα που εξοικονομούμε προστατεύουμε και το περιβάλλον από την αλόγιστη κοπή των δέντρων.
Τα τελευταία 20 χρόνια μεγάλες εταιρίες παραγωγής βερνικιών και χρωμάτων για ξύλα επενδύουν σε έρευνες για τη προστασία του ξύλου με βερνίκια και συντηρητικά οικολογικής χρήσης με βάση το νερό.Η vermac έχει επενδύσει στην οικολογική προστασία του ξύλου και τα τελευταία 16 χρόνια διαθέτει με απόλυτη επιτυχία στην ελληνική αγορά βερνίκια νερού και διαλυτικού για τη προστασία του ξύλου. Μέχρι τώρα τα προϊόντα εξωτερικού χώρου που είναι γνωστά στην αγορά είναι τα βερνίκια νεφτιού,το λινέλαιο,τα απλά συντηρητικά νεφτιού η νερού,και τα βερνίκια νερού επικάλυψης .Τα τελευταία έχουν μεγαλύτερο κόστος ,καθώς παρέχουν προστασία μεγάλης διάρκειας αν εφαρμοστούν σωστά.Η απόδοση τους είναι μικρότερη καθώς είναι βερνίκια επικάλυψης και η αγορά του μυκητοκτόνου πρέπει να γίνεται ξεχωριστά.

Η συμβουλή μας... τα βερνίκια νερού για ξύλο όπως το 3421 TIX είναι ιδανικά για ξύλινα σπίτια,ξύλινα εξωτερικά κουφώματα και πόρτες,πέργκολες και στέγες.Ο λόγος είναι γιατί η διάρκεια προστασίας ενός βερνικιού επικάλυψης μπορεί να φτάσει τα δέκα χρόνια χωρίς ενδιάμεση συντήρηση και μπορούμε να φανταστούμε πόσο επίπονο θα ήταν να συντηρούμε αρκετά συχνά
δύσκολες και μεγάλες επιφάνειες.Υπάρχουν όμως και άλλες ξύλινες κατασκευές που μπορούν να συντηρηθούν και από τον απλό ιδιώτη όπως τραπέζια και καρέκλες εξωτερικού χώρου,φράχτες κ.α.

Σε αυτή τη κατηγορία η vermac καινοτομεί με ένα προϊόν που δίνει την επιλογή στον ιδιώτη ή τον επαγγελματία να αντικαταστήσει τα χημικά συντηρητικά μικρής διάρκειας και συχνά επαναλαμβανόμενης συντήρησης με το το idrocer 3650 της KEMICHAL.
Το idrocer 3650 είναι ένα βερνίκι εμποτισμού άοσμο με βάση
το νερό που συνδυάζει 3 σε 1,βερνίκι,μυκητοκτόνα δράση
προστατεύοντας απο σαράκι και μύκητες, και βαθύ
εμποτισμό.Αυτή η καινοτομία έχει φέρει το idrocer
πρώτο στις προτιμήσεις των επαγγελματιών αλλά και
των ιδιωτών γιατί καθιστά τη χρήση του πολύ εύκολη,
το κόστος πολύ μικρό,και τη διάρκεια του στο
χρόνο αρκετά ικανοποιητική.
.
Αναλυτικότερα...Το idrocer 3650 είναι ένα προϊόν πολύ οικονομικό γιατί εξαρχής γλιτώνουμε την αγορά του μυκητοκτόνου,δεν χρειάζεται συντήρηση κάθε χρόνο όπως τα απλά συντηρητικά αλλα κάθε 5 χρόνια,δεν ξεφλουδίζει και επαναβάφεται χωρίς τρίψιμο με απόδοση 10-15 τ.μ./ΛΤ.

Βαφή σε ιρόκο,νιαγκόν και όρεγκον
To KEMACRIL 3599 είναι ακρυλικό βερνίκι ισχυρής προστασίας κυρίως για εξωτερικό χώρο. Συγκρατεί την τανίνη του ξύλου, παρέχει εξαιρετική αδιαβροχοποίηση και μέγιστη προστασία απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Είναι ιδανικό για ακραίες καιρικές συνθήκες και για προστασία πολλών ετών.Το ακρυλικό βερνίκι KEMACRIL 3599 συνιστάται για σκληρή και εξωτική ξύλία κυρίως στη ναυπηγική . Διατίθεται σε ματ και σατινέ.
ΣΗΜΕΊΩΣΗ: H χρήση για την οποία προορίζεται το ξύλο είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του είδους του,π.χ. συνήθως χρησιμοποιείται ένα σκληρό ξύλο με μεγάλη πυκνότητα όπως η οξιά όταν θέλουμε να κατασκευάσουμε μία καρέκλα ή ένα μαλακό ξύλο όπως το πεύκο για κατασκευή πέργκολας,το νιαγκόν για κατασκευή εξωτερικών κουφωμάτων.Έτσι λοιπόν πρέπει να επιλέγουμε και το κατάλληλο προϊόν για να συντηρήσουμε και να προστατεύσουμε σωστά το ξύλο ανάλογα είδος του(σκληρό,μαλακό)και τη χρήση για το οποίο το προορίζουμε.


Μιχάλης Μάρκου
Διευθύνων σύμβουλος vermac

Με επιτυχια εκλεισε η παρουσιαση των καινουργιων προιοντων μας στη medwood 2016! Ευχαριστουμε θερμα ...
posted: 3 years ago


Με επιτυχια εκλεισε η παρουσιαση των καινουργιων προιοντων μας στη medwood 2016! Ευχαριστουμε θερμα τους φιλους και συνεργατες μας που μας τιμησαν με την παρουσια τους!